Koszyk: 0,00 zł

Dwie czekolady Original Beans

Original-Beans.jpg
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w 5 dni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: -
Cena:
56,00 zł 56.00 PLN
quantity szt.

Dowolne dwie tabliczki Original Beans*

 

Original Beans Cru Virunga, to niesamowita ciemna czekolada posiadająca ekscytujący wachlarz smaków. Wytwarzana jest z pierwszego w historii kakowca pochodzącego z terenów rozciągajacych się wokół Parku Narodowego Virunga we wschodnim Kongo. Ta organiczna czekolada ma bardzo głęboki smak, pełen intensywnych aromatów wiśni Morello, czarnych porzeczek oraz czarnej herbaty.

 

Original Beans Beni Wild Harvest, to czekolada wytwarzana z kakaowców dziko rosnących na Chocolatales (wyspach czekoladowych) w regionie Beni boliwijskiej Puszczy Amazońskiej. Podczas pory deszczowej doświadczeni zbieracze z plemion Maucaraje i Baures w swoich kanu wyruszają do tylko sobie znanych miejsc by zbierać ziarna. Tereny, po których podróżują są tak duże jak łączne terytorium stanów Illinois i Indiana. Ziarna są tak delikatne i drobne, że wymagają specjalnie dostosowanych pieców, a niewielu wytwórców czekolady je posiada. Czekolada ma długi finisz, w którym wyczuwalne są nuty czarnej herbaty z miodem, tytoniu i dębiny. 

 

 

Piura Porcelana, to gorzka czekolada wytwarzana z unikalnej odmiany kakaowa o nazwie Porcelana. Kakaowiec swoją nazwę zawdzięcza niezwykle jasnym ziarnom, które są niemal białe. Obecnie występuje u podnóży peruwiańskich Andów. Gatunek ten do niedawna uznawany był za wymarły, jednak dzięki współpracy marki Original Beans z lokalnymi spółdzielniami rolniczymi udało się podjąć intensywne działania na rzecz jego przywrócenia. Program odbudowy roślin z tego gatunku daje pracę rolnikom i pozwala im przejść z hodowli ryżu na hodowlę kakaowca, która jest dużo bardziej opłacalna i bardziej przyjazna środowisku. Dzięki temu dzisiaj możemy cieszyć się tą wyjątkowo owocową odmianą czekolady także w Polsce.

 

Original Beans Esmeraldas Milk, to jedna z najbardziej wyróżniających się czekolad na świecie. Wytwarzana jest w bardzo unikalnym procesie poprzez zmieszanie nasion kakaowca ze słodkim, szwajcarskim mlekiem. Do produkcji tej czekolady wykorzystywane są nasiona kakaowca Arriba z Ekwadoru, z których zazwyczaj wyrabia się najbardziej intensywne w smaku gorzkie czekolady. Na koniec do czekolady dodaje się szczyptę soli morskiej, co nadaje jej wyrazistości. Zdecydowany gorzki smak oraz wyczuwalne nuty karmelu i wanilii dają idealne połączenie, które pozostaje w pamięci na długo.

 

 *Prosimy w uwagach podać jakie Państwo wybierają tabliczki

Zamknij
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl