Banana Choc Chip Muffins Przepis
newsletter woman&home
Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.Składniki
- 350g( 12oz) dojrzałych, obranych bananów
- 150g (5oz) jasny cukier muscovado
- 75ml (3floz) olej słonecznikowy
- 2 średnie jajka
- 150g (6oz) zwykłej mąki
- 150g (6oz) mąki razowej
- 100g (4oz) zwykłe chipsy chocowe
- 2 łyżki proszku do pieczenia
- 1 łyżka mielonego cynamonu
Potrzebne będą
- forma do muffinek z 9 dużymi głębokimi lub 12 mniejszymi papierowymi foremkami do muffinek
Metoda
Ustaw piekarnik na 180C/160C fan/gas 4.
Rozetrzyj banana, następnie dodaj cukier, olej i jajka.
Wymieszaj z mąką zwykłą i razową, wiórkami czekoladowymi, proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Łyżeczką nakładaj masę równo pomiędzy foremki do muffinek i piecz przez około 25 minut w przypadku mniejszych lub 35 w przypadku większych ciastek lub do momentu, gdy ciasto urośnie i będzie twarde w dotyku.
Wyjmij z piekarnika, wyjmij muffinki i pozostaw do ostygnięcia.