single

Brzoskwinie z sosem karmelowym Przepis

newsletter woman&home

Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.

Połączenie soczystych brzoskwiń z kremowym sosem karmelowym to idealna lekka przekąska, która pomoże Ci przetrwać dzień. Słodka mieszanka smaków sprawia, że jest to smaczny przysmak, a sól morska naprawdę go wyróżnia.

Możesz cieszyć się tym daniem przez cały rok, ale jest ono szczególnie smaczne latem ze względu na swój orzeźwiający smak. Dodatkowym atutem jest fakt, że brzoskwinie są dojrzałe i sezonowe!

To niezwykle proste danie, które można przygotować w zaledwie 30 minut. Jest nie tylko proste, ale również pożywne - możesz się nim delektować bez konieczności oszukiwania (nie powiemy o cukrze i śmietanie)! Więc jeśli szukasz spróbować czegoś nowego, a następnie rzucić na to fartuch i postępuj zgodnie z tymi krokami, aby zrobić ten zdrowy-ish przekąskę z twistem.

Jak zrobić brzoskwinie z sosem karmelowym?

Metoda

  1. Połączyć cukier, sól i cynamon w dużej misce, dodać brzoskwinie i wymieszać, aby dobrze się oblepiły. Rozgrzać dużą patelnię na średnio-wysokim ogniu. Dodać brzoskwinie, przeciętą stroną do dołu i posypać pozostałą mieszanką cukru i cynamonu. Gotuj przez 5 minut, następnie obróć brzoskwinie i gotuj przez kolejne 3 minuty, aż zmiękną i skarmelizują się.

  2. Dodać brandy, gotować do zredukowania przez około 1 minutę. Dodać gałki masła i śmietanę, wirować, aby rozpuścić masło i połączyć. Gotować przez kolejne 2 minuty, aż będzie gęste i puszyste.

Składniki

  • 8 dojrzałych brzoskwiń
  • 100g złotego cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki drobnej soli morskiej
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 75ml brandy lub Cointreau
  • 60g niesolonego masła
  • 75ml podwójnej śmietany