single

Bułki w sosie z pomidorów i papryki

Dziś dzielę się przepisem na roladki wieprzowe z sosem pomidorowym i papryką. Są szybkie w przygotowaniu i zapiekają się w piekarniku. To jest właśnie ten typ obiadu, który lubię. Preferuję dania jednogarnkowe, których przygotowanie zajmuje mniej niż 30 minut, ale w weekendy zdarza mi się je przyrządzać.

Przepis na roladki w sosie z pomidorów i papryki

Składniki:

  • 10 plastrów schabu wieprzowego
  • 10 plasterków sera
  • Opcjonalnie: 10 plasterków bekonu, szynki lub innego mięsa
  • przecier pomidorowy
  • 1 czerwona papryka
  • 100g śmietany 30%

    Przyprawy:
  • bazylia,
  • sól,
  • pieprz,
  • czosnek,
  • pietruszka.

1 Mięso dokładnie umyć i pokroić na małe kawałki. Posolić, popieprzyć i ułożyć po jednym plasterku boczku i sera. Posypać bazylią i czosnkiem. Zawinąć w roladki.

Trick!
Możesz również zgnieść mięso za pomocą plastikowej torebki. Dzięki temu nic się nie pobrudzi, a schab z mocnymi uderzeniami nie rozpadnie się tak szybko.

2 Bułki ułóż na żaroodpornej płycie.
3. Rozgrzać piekarnik do 180°.
4. Wlać przecier pomidorowy do małego rondla i podgrzać. W międzyczasie pokroić paprykę w drobną kostkę.
Gdy przecier się zagotuje, dodaj paprykę do garnka i dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Pozwól papryce zmięknąć przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu.
6. Dokładnie zmiksować sos za pomocą blendera. Wymieszać ze śmietaną.
7. Sosem polać roladki. Jeśli chcesz, możesz posypać bułki startym serem.

Piecz w temperaturze 180°F przez 30-40 minut.


Smacznego!


Dowiedz się więcej

  • Domowa kostka rosołowa krok po kroku
  • Co dziś na obiad? Tortellini w sosie śmietanowym
  • DIY: Jak zrobić peeling kawowy [Video].
  • Magiczna gąbka - Sposób na trudne plamy
Podobało Ci się? Podziel się tym z innymi
  • Tweet