Cornish Fairing Biscuits Receptura
newsletter woman&home
Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.Składniki
- 100g (4oz) masła
- 100g (4oz) złoty cukier puder
- 2 łyżki Złotego syropu
- 175g (6oz) mąki samopoziomującej
- 2 łyżki mielonego imbiru
- 1/2 łyżeczki zmieszanych przypraw
- 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
- 1/2 łyżeczki wodorowęglanu sody
Będziesz potrzebował
- 2 blachy wyłożone pergaminem do pieczenia
Metoda
Nastaw piekarnik na 180°C/160c fan/gas4.
Podgrzej masło, cukier i złoty syrop na patelni na małym ogniu, aż masło się rozpuści, ale nie gotuj.
Przesiej mąkę, imbir, mieszankę przypraw, cynamon i wodorowęglan sody do miski, a następnie dodaj do roztopionego masła i delikatnie ubijaj, aby uzyskać gładkie ciasto.
Umieść uformowane łyżeczki masy na blachach do pieczenia, w odległości około 2,5 cm od siebie, aby umożliwić im rozprzestrzenianie się. Spłaszcz lekko nożem.
Piec przez 8-10 minut, aż staną się złotobrązowe. Pozostawić do ostygnięcia i stwardnienia na blasze przez 10 minut przed schłodzeniem.