
Makrela z grejpfrutem i sałatką z kopru włoskiego Przepis
newsletter woman&home
Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.Metoda
Rozgrzać grill do wysokiej temperatury. Posmaruj makrelę olejem, dopraw i grilluj przez 8 minut lub do momentu, gdy skóra będzie półprzezroczysta, a mięso będzie się łuszczyć.
Wymieszaj sok grejpfrutowy z olejem. Wymieszać koper włoski i grejpfruta z koperkiem. Doprawić i ułożyć na makreli. Podawać z gotowanymi na parze nowymi ziemniakami.
Składniki
- 4 filety z makreli
- 1 różowy grejpfrut, podzielony na części i pozostawiony sok
- 2 łyżki oliwy z oliwek, plus trochę więcej
- ½ cebulki kopru włoskiego, pokrojona
- mały pęczek koperku, usunięte gałązki
Główna wskazówka dotycząca przygotowania makreli z grejpfrutem i sałatki z kopru
włoskiegoKwasy
tłuszczowe
zawarte w rybach utrzymują komórki skóry w dobrej kondycji - woda pozostaje w nich, a odpady wydostają się na zewnątrz, co zapobiega wi
otczeniu skóry.