Paczki z filetów z okonia morskiego z kuskusem cytrynowym Przepis
newsletter woman&home
Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.Metoda
Rozgrzać piekarnik do 190C/170C fan/375F/Gas 5. W dużej misce umieścić kuskus, skórkę z jednej cytryny i 1 gałązkę posiekanego rozmarynu. Zalać gorącym bulionem, przykryć folią i pozostawić na 5 minut, a następnie spulchnić widelcem.
Sok z 1 cytryny wymieszać z 1 łyżką oleju i doprawić. Wymieszać kuskus z groszkiem i pietruszką.
Łyżka na środek 2x 30cm x 30cm (11¾in x 11¾in) kwadratów z pergaminu do pieczenia i ułóż filet z okonia morskiego na każdym stosie. Na każdym ułożyć cienko pokrojoną cytrynę, tymianek i pozostały rozmaryn. Skropić olejem i białym winem, a następnie skręcić brzegi pergaminu, aby uszczelnić rybę i kuskus.
Ułóż na blasze i piecz w rozgrzanym piekarniku przez 10-15 minut. Podawać w paczkach przy stole.
Składniki
- 125g (4½oz) kuskusu
- 2 cytryny, jedna pokrojona, jedna otarta i wyciśnięta z soku
- 2 gałązki rozmarynu, drobno posiekane
- 150ml (¼pt) gorącego wywaru warzywnego
- 85g (3½oz) mrożonego groszku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki pietruszki, grubo posiekane
- 2 filety z okonia morskiego
- 2 łyżki zebranych liści tymianku
- 50ml (3fl oz) białego wytrawnego wina
Porada dotycząca przygotowania filetów z okonia morskiego z kuskusem cytrynowymZamień
rybę na łososia, rozmaryn i tymianek na imbir i chili, a groszek na mange tout, aby nadać potrawie orientalny charakter.