single

Paczki z filetów z okonia morskiego z kuskusem cytrynowym Przepis

newsletter woman&home

Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.

Metoda

  1. Rozgrzać piekarnik do 190C/170C fan/375F/Gas 5. W dużej misce umieścić kuskus, skórkę z jednej cytryny i 1 gałązkę posiekanego rozmarynu. Zalać gorącym bulionem, przykryć folią i pozostawić na 5 minut, a następnie spulchnić widelcem.

  2. Sok z 1 cytryny wymieszać z 1 łyżką oleju i doprawić. Wymieszać kuskus z groszkiem i pietruszką.

  3. Łyżka na środek 2x 30cm x 30cm (11¾in x 11¾in) kwadratów z pergaminu do pieczenia i ułóż filet z okonia morskiego na każdym stosie. Na każdym ułożyć cienko pokrojoną cytrynę, tymianek i pozostały rozmaryn. Skropić olejem i białym winem, a następnie skręcić brzegi pergaminu, aby uszczelnić rybę i kuskus.

  4. Ułóż na blasze i piecz w rozgrzanym piekarniku przez 10-15 minut. Podawać w paczkach przy stole.

Składniki

  • 125g (4½oz) kuskusu
  • 2 cytryny, jedna pokrojona, jedna otarta i wyciśnięta z soku
  • 2 gałązki rozmarynu, drobno posiekane
  • 150ml (¼pt) gorącego wywaru warzywnego
  • 85g (3½oz) mrożonego groszku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki pietruszki, grubo posiekane
  • 2 filety z okonia morskiego
  • 2 łyżki zebranych liści tymianku
  • 50ml (3fl oz) białego wytrawnego wina
Porada dotycząca przygotowania filetów z okonia morskiego z kuskusem cytrynowymZamień

rybę na łososia, rozmaryn i tymianek na imbir i chili, a groszek na mange tout, aby nadać potrawie orientalny charakter.