Pikantna zupa warzywna Przepis
newsletter woman&home
Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.Ta pikantna zupa warzywna to świetny rozgrzewacz brzucha w zimny dzień, ale nie jest też zbyt ciężka, by cieszyć się nią jako zupą letnią. Podstawą zupy są klasyczne warzywa, takie jak seler, brukiew i marchew. Ekscytujący niezwykły składnik zupy to suszone morele wraz z przyprawami, takimi jak płatki chili, kurkuma i kminek. Zblenduj je wszystkie razem i masz siebie pyszną pikantną zupę wegetariańską, która jest odpowiednia również dla wegan. Szukasz więcej pomysłów? Mamy dla Ciebie mnóstwo innych przepisów na zupy, które możesz wypróbować, odpowiednie na każdą okazję.
JAK ZROBIĆ PIKANTNĄ ZUPĘ WARZYWNĄ
Metoda
- Podgrzać olej w dużym rondlu i smażyć cebulę do miękkości, około 5 minut.
- Dodać wszystkie pozostałe warzywa pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut, aż się lekko zrumienią.
- Dodaj morele i przyprawy i smaż przez 1 minutę, następnie wlej bulion warzywny i doprowadź do wrzenia. Gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut, aż warzywa zmiękną.
- Przetrzyj mieszankę w blenderze, aż zostanie drobno posiekana i uzyska gęstą konsystencję, następnie dopraw do smaku i wymieszaj z sokiem z limonki i ziołami tuż przed podaniem.
Składniki
- 1 cebula, obrana i pokrojona w kostkę
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 2 selery naciowe, pokrojone w kostkę
- 2 pasternaki obrane i pokrojone w kostkę
- 150g brukwi, obranej i pokrojonej w kostkę
- 2 marchewki, obrane i pokrojone w kostkę
- 75g suszonych moreli
- 1 łyżka mielonego kminku
- 1 łyżka mielonej kolendry
- 1 łyżka sumaku
- ½ łyżeczki kurkumy
- ¼ łyżeczki suszonych płatków chili
- 1 litr wywaru warzywnego
- sok z 1 limonki
- 2 łyżki posiekanej świeżej pietruszki
- 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry