
Placki rybne z łososiem i imbirem z sałatką tęczową Przepis
newsletter woman&home
Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.Sposób
Umieścić ziemniaki w garnku z zimną wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 12-15 minut do miękkości, następnie odcedzić, doprawić i grubo utłuc.
W międzyczasie gotować łososia w mleku przez 3-4 minuty, aż będzie ugotowany. Odcedzić i pokroić na duże kawałki. Wymieszać imbir, trawę cytrynową, ½ cebuli, ½ kolendry oraz sok i skórkę z 1 limonki.
Dodać puree ziemniaczane, uformować 8 placków rybnych i oprószyć mąką.
Wymieszać olej sezamowy, sos sojowy, miód oraz sok i skórkę z 1 limonki. Wymieszać z pokrojoną kapustą, marchewką, pozostałą cebulą i kolendrą.
Podgrzej olej w dużym rondlu i na delikatnym ogniu smaż rybne placki przez 3-4 minuty z każdej strony, aż będą złote. Podawać z sałatką tęczową.
Składniki
- 500 g (1lb 2oz) ziemniaków king edward, obranych i posiekanych
- 500g (1lb 2oz) filetów z łososia
- 500ml (18fl oz) odtłuszczonego mleka
- 2 łyżki startego imbiru
- 1 łyżka puree z trawy cytrynowej
- 8 cebulek dymek, drobno pokrojonych
- 1 opakowanie świeżej kolendry, drobno posiekanej
- 2 limonki, sok i skórka
- 3 łyżki zwykłej mąki
- ½ czerwonej kapusty, drobno pokrojona
- 2 marchewki, poszarpane
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka miodu
Porada
dotycząca przygotowania plackówrybnych
z łososiem i imbirem z sałatką tęczowąMożesz
przygotować placki rybne dzień wcześniej i przechowywać je w lodówce do czasu, gdy będą potrzebne. Po usmażeniu wstawić do piekarnika na 10 minut, aby całkowicie się podgrzały.