single

Przepis na bogaty Quiche serowy z czerwoną cebulą

newsletter woman&home

Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.

Składniki

  • 375g (13oz) kruchego ciasta z masłem
  • 1 łyżka oleju
  • 1 czerwona cebula, pokrojona w plasterki
  • 3 duże żółtka z wolnego wybiegu, ubite
  • 200ml (7fl oz) podwójnej śmietany
  • 150g (5oz) gotowanej szynki, pokrojonej na małe kawałki
  • 175g (6oz) sera
  • zielona sałata, do podania

będziesz potrzebował

  • 23 cm (9 cali) luźna, karbowana forma, lekko naoliwiona.

Metoda

  1. Rozwiń ciasto i wyłóż nim formę, pozostawiając zwis, a następnie schładzaj przez 20 minut. W międzyczasie, podgrzej olej na patelni i delikatnie zmiękczaj cebulę przez około 15 minut. Odstawić do ostygnięcia.

  2. Rozgrzej piekarnik do 200 C, 180 C fan, 400 F, gaz 6. Wyłóż formę do ciasta folią i wypełnij fasolą do pieczenia, a następnie piecz przez 20 minut, aż ciasto zacznie wyglądać na złote na brzegach. Zdejmij folię i fasolę do pieczenia, a następnie piecz jeszcze przez 10 minut, aż ciasto będzie złote na całej powierzchni. Jeśli w cieście pojawią się pęknięcia, wystarczy posmarować je roztrzepanym jajkiem i piec przez kolejne 5 minut, aby je uszczelnić. Usuń wystające ciasto za pomocą ząbkowanego noża. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 150 C, 130 C fan, 300 F, gaz 2.

  3. W małej misce wymieszać żółtka ze śmietaną i doprawić. Cebulę, szynkę i małe kawałki sera rozłożyć na dnie formy, wypełnić masą śmietanową i posypać tartym serem.

  4. Piec w środku piekarnika przez 40 minut, aż nadzienie stwardnieje. Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z zieloną sałatą. Najlepiej jeść w dniu przygotowania.