Przepis na jabłkowo-cynamonowe flapjacks
newsletter woman&home
Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.Metoda
- Nastawić piekarnik na 180 stopni Celsjusza, 160 stopni Celsjusza i 4 stopnie Celsjusza. Wyłożyć dno formy o wymiarach 20x30 cm pergaminem do pieczenia.
Rozpuść masło, cukier puder i złoty syrop na średniej patelni, mieszając aż do rozpuszczenia cukru. 3 Zdejmij z ognia i wymieszaj z płatkami owsianymi, posiekanym jabłkiem i cynamonem, następnie rozprowadź masę w formie i piecz przez 30-35 minut do uzyskania złotego koloru. Przed wyjęciem z formy pozostawić do ostygnięcia. Pokroić na batoniki.
Składniki
- 225 (8oz) masło
- 225 (8oz) cukier puder
- 175g (6oz) złoty syrop
- 450g (1 lb ) płatków owsianych
- 2 jabłka do jedzenia, obrane i posiekane
- 1/2 łyżki cynamonu