Przepis na kanapkę z pieczonym pomidorem i mozzarellą z bazylią i pesto
newsletter woman&home
Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.Metoda
Rozgrzać piekarnik do 200C/180C fan/400F/Gas 6. Umieścić pomidorki koktajlowe na blasze do pieczenia i skropić oliwą i octem balsamicznym. Piecz przez 15 minut, aż będą miękkie i zaczną się rozpadać.
Rozgrzej grill do średniej/wysokiej temperatury. Opiekać chleb ziarnisty na złoty kolor z obu stron. Nałożyć pomidorki koktajlowe i posypać mozzarellą. Położyć na grillu, aż się rozpuści i zacznie bulgotać.
Skropić pesto i posypać listkami bazylii, aby podać.
Składniki
- 250g (9oz) czerwonych i żółtych pomidorów koktajlowych, niektóre przepołowione
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 kromki grubego chleba ziarnistego
- 100g (4oz) mozzarelli, rozdartej
- 2 łyżki pesto
- mała garść zebranych liści bazylii
Porada dotycząca przygotowania kanapki z pieczonym pomidorem i mozzarellą z bazylią i pestoPosmaruj
chleb tostowy czosnkiem, aby nadać mu nieco hiszpańskiego
charakteru.