single

Przepis na kanapkę z pieczonym pomidorem i mozzarellą z bazylią i pesto

newsletter woman&home

Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.

Metoda

  1. Rozgrzać piekarnik do 200C/180C fan/400F/Gas 6. Umieścić pomidorki koktajlowe na blasze do pieczenia i skropić oliwą i octem balsamicznym. Piecz przez 15 minut, aż będą miękkie i zaczną się rozpadać.

  2. Rozgrzej grill do średniej/wysokiej temperatury. Opiekać chleb ziarnisty na złoty kolor z obu stron. Nałożyć pomidorki koktajlowe i posypać mozzarellą. Położyć na grillu, aż się rozpuści i zacznie bulgotać.

  3. Skropić pesto i posypać listkami bazylii, aby podać.

Składniki

  • 250g (9oz) czerwonych i żółtych pomidorów koktajlowych, niektóre przepołowione
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 2 kromki grubego chleba ziarnistego
  • 100g (4oz) mozzarelli, rozdartej
  • 2 łyżki pesto
  • mała garść zebranych liści bazylii
Porada dotycząca przygotowania kanapki z pieczonym pomidorem i mozzarellą z bazylią i pestoPosmaruj

chleb tostowy czosnkiem, aby nadać mu nieco hiszpańskiego

charakteru.