Przepis na mini jajka po szkocku
woman&home Newsletter
Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.Metoda
Wymieszać kiełbasę z dymką i sosem Worcestershire, doprawić. Podzielić na 8 kulek. Oprószonymi mąką dłońmi spłaszczyć je do grubości nieco ponad 6 mm (¼ cala) i bardzo ostrożnie zawinąć w nie jajka, ściskając końce tak, aby jajka były całkowicie otoczone. Zanurz każde jajko w ubitym jajku, a następnie w bułce tartej.
Wlej olej na głęboką patelnię na głębokość równą połowie wysokości jajek po szkocku. Podgrzewaj, aż zacznie migotać; wrzuć kawałek chleba - jeśli delikatnie skwierczy, jest gotowy. Dodawaj od 2 do 3 jajek na raz, smażąc je przez dobre 3 minuty z każdej strony, aż nabiorą ciemnozłotego koloru. Odsączyć na papierze kuchennym przed pokrojeniem i podaniem.
Składniki
- 450 g (1 funt) brytyjskiej kiełbasy wieprzowej
- 4 cebule dymki, pokrojone w plasterki
- odrobina sosu Worcestershire
- 8 małych jajek ugotowanych na twardo i obranych ze skorupek
- 1 duże jajko z wolnego wybiegu, ubite
- 100 g (4 uncje) suszonej bułki tartej
- 1 litr oleju słonecznikowego do smażenia