single

Przepis na pieczone gnocchi z czosnkiem, chili i kiełbasą

newsletter woman&home

Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.

Metoda

  1. Rozgrzać piekarnik do 200C/180C fan/400F/Gas 6. Rozgrzać olej na dużej patelni, dodać cebulę, chili i zioła i smażyć przez 5 minut na średnim ogniu. Wymieszaj z czosnkiem i wyciśnij kiełbaski ze skórki na patelnię. Pokrój kiełbasę na małe kawałki i smaż przez 10 minut, aż będzie złota i lekko chrupiąca.

  2. Gotuj gnocchi przez 3 minuty w dużej patelni z gotującą się wodą, kiedy będą gotowe, wypłyną na powierzchnię. Odsącz, a następnie wymieszaj mieszankę kiełbasek z serkiem śmietankowym, wywarem warzywnym, skórką z cytryny i połową parmezanu. Przełożyć do dużego naczynia żaroodpornego i posypać pozostałym parmezanem. Piec przez 10-15 minut, aż będzie lekko złoty na wierzchu i podawać z liśćmi sałaty.

Składniki

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 duża cebula, drobno posiekana
  • 1 czerwone chili, pozbawione pestek i drobno posiekane
  • ½ opakowania świeżej szałwii, drobno posiekanej
  • ½ opakowania świeżego tymianku, liście zebrane
  • 3 ząbki czosnku, rozgniecione
  • 8 wysokiej jakości kiełbasek wieprzowych
  • 500g (1lb 2oz) świeżych gnocchi ziemniaczanych
  • 200g (4oz) lekkiego kremowego sera
  • 200ml (1/3pt) gorącego wywaru warzywnego
  • 1 cytryna, skórka
  • 50g (2oz) parmezanu, startego
  • Liście sałaty, do podania
Porada dotycząca przygotowania gnocchi zapiekanych z czosnkiem, chili i kieł
basąMożesz

zamrozić to danie. Wystarczy rozmrozić i piec przez 20 minut, aż będzie gorące.