
Przepis na pieczone gnocchi z czosnkiem, chili i kiełbasą
newsletter woman&home
Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.Metoda
Rozgrzać piekarnik do 200C/180C fan/400F/Gas 6. Rozgrzać olej na dużej patelni, dodać cebulę, chili i zioła i smażyć przez 5 minut na średnim ogniu. Wymieszaj z czosnkiem i wyciśnij kiełbaski ze skórki na patelnię. Pokrój kiełbasę na małe kawałki i smaż przez 10 minut, aż będzie złota i lekko chrupiąca.
Gotuj gnocchi przez 3 minuty w dużej patelni z gotującą się wodą, kiedy będą gotowe, wypłyną na powierzchnię. Odsącz, a następnie wymieszaj mieszankę kiełbasek z serkiem śmietankowym, wywarem warzywnym, skórką z cytryny i połową parmezanu. Przełożyć do dużego naczynia żaroodpornego i posypać pozostałym parmezanem. Piec przez 10-15 minut, aż będzie lekko złoty na wierzchu i podawać z liśćmi sałaty.
Składniki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 duża cebula, drobno posiekana
- 1 czerwone chili, pozbawione pestek i drobno posiekane
- ½ opakowania świeżej szałwii, drobno posiekanej
- ½ opakowania świeżego tymianku, liście zebrane
- 3 ząbki czosnku, rozgniecione
- 8 wysokiej jakości kiełbasek wieprzowych
- 500g (1lb 2oz) świeżych gnocchi ziemniaczanych
- 200g (4oz) lekkiego kremowego sera
- 200ml (1/3pt) gorącego wywaru warzywnego
- 1 cytryna, skórka
- 50g (2oz) parmezanu, startego
- Liście sałaty, do podania
Porada dotycząca przygotowania gnocchi zapiekanych z czosnkiem, chili i kieł
basąMożeszzamrozić to danie. Wystarczy rozmrozić i piec przez 20 minut, aż będzie gorące.