Przepis na pikantną pizzę z kiełbasą, brokułami i ricottą
newsletter woman&home
Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.Metoda
Rozgrzać piekarnik do temperatury 200C/180C fan/400F/Gas 6. Zgodnie z instrukcją na opakowaniu przygotować ciabattę, ugniatać przez 5 minut, a następnie umieścić w naoliwionej misce, przykrytej naoliwioną folią spożywczą, w ciepłym miejscu na 30 minut do wyrośnięcia.
W międzyczasie ugotować kiełbaski zgodnie z instrukcją w opakowaniu, a następnie pokroić na ukos.
Brokuły wrzucamy na patelnię z wrzącą wodą i blanszujemy przez 2 minuty. Odcedzić i odświeżyć w zimnej wodzie.
Wyrabiać ciasto na posypanej mąką powierzchni przez 2 minuty, a następnie rozwałkować na prostokąt o wymiarach 35 x 25 cm (13¾ in x 9¾ in). Przełożyć na posypaną mąką blachę i posmarować passatą. Na wierzchu ułożyć kiełbasę, brokuły i ricottę. Posypać płatkami chili, skropić oliwą i przenieść do piekarnika, aby piec przez 15 minut, aż podstawa będzie chrupiąca na zewnątrz, a ser się rozpuści.
Składniki
- 200g (7oz) mieszanki chlebowej ciabatta
- 200g (7oz) passatta
- 4 duże kiełbaski wieprzowe
- 100g (4oz) fioletowych kiełkujących brokułów
- szczypta płatków chłodzących
- 200g (7oz) ricotta
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- garść liści rukoli do rozrzucenia
Porada dotycząca przygotowania pikantnej pizzy z kiełbasą, brokułami i ricottąJeśli
brakuje Ciczasu, kup gotowe spody do pizzy i pomiń wyrabianie ciasta.