single

Przepis na ropuchę w dziupli

newsletter woman&home

Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.

Metoda

  1. Rozgrzać piekarnik do 200C/180C fan/400F/Gas 6. W dużej okrągłej formie do ciasta wlać olej, dodać czerwoną cebulę i kiełbaski. Przełożyć do piekarnika i piec przez 15 minut.

  2. W międzyczasie przygotuj ciasto, przesiewając mąkę i proszek musztardowy w misce. Dodać jajka i ubić je na masę. Stopniowo dodawać mleko, po trochu, aby uzyskać gładkie ciasto, a następnie dodać zioła i dobrze doprawić.

  3. Ostrożnie wylej ciasto na kiełbaski i włóż do piekarnika na 20-25 minut, aż ciasto będzie wyrośnięte i złote. Podawać z fasolką francuską.

Składniki

  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 czerwona cebula, pokrojona w małe kliny
  • 8 kiełbasek cumberland
  • 85g (3½oz) zwykłej mąki
  • 2 łyżki musztardy w proszku
  • 2 średnie jajka
  • 200ml (1/3pt) półtłuste mleko
  • 2 łyżki mieszanki świeżych liści tymianku, rozmarynu i szałwii, drobno posiekane
  • Fasolka francuska, do podania
Top Tip for making Herby Toad in the HoleDo

not open the oven door while the batter cooks as it may end up sinking before you remove it from the oven

.