Przepis na ryż smażony z indykiem
newsletter woman&home
Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.Sposób
Rozgrzać wok i dodać olej. Dodać warzywa z 3 łyżkami wody i smażyć przez 3 minuty. Dodaj indyka na 2 minuty, a następnie ryż na kolejną minutę.
Wlej sos sojowy, sos chili, sos rybny, ocet i sok z limonki i gotuj przez ostatnią minutę lub dwie, cały czas mieszając, aby upewnić się, że wszystkie składniki są dobrze pokryte smakiem i wszystko jest gorące. Podawać w miseczkach z mżawką oleju sezamowego i cząstkami limonki.
Składniki
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- 1 pęczek cebuli dymki, przycięty i posiekany
- 75g (3oz) mangusty, przycięte
- 75g (3oz) groszku cukrowego, oczyszczonego
- 75g (3oz) petits pois
- 200g (7oz) gotowanego indyka, rozdartego
- 250g (9oz) ugotowanego ryżu basmati - musi być zimny (użyliśmy 1 opakowania Tilda Microwaveable Steamed Basmati Rice, ugotowanego i ostudzonego)
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki słodkiego sosu chili
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 łyżka octu japońskiego
- 1 limonka, wyciśnięta i dodatkowe kawałki limonki
- 1 łyżka oleju sezamowego