single

Pstrąg wędzony z chrzanem, burakami i rzeżuchą przepis

newsletter woman&home

Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.

Ten wędzony pstrąg z chrzanem, burakami i rzeżuchą to elegancki sposób na rozpoczęcie przyjęcia (otwiera się w nowej zakładce) - wymaga minimalnego wysiłku, a mimo to jest naprawdę pyszny i stanowi idealne połączenie smaków i faktur. Buraki dodają odrobinę słodyczy, aby przełamać wędzonego pstrąga i ognisty chrzan.

Możesz również podać tę prostą przystawkę z domowymi grzankami - skrop wybrany chleb oliwą z oliwek, dodaj odrobinę soli i pieprzu, a następnie włóż je do piekarnika, aż będą ładne i chrupiące

. Jeśli umieścisz

je w ładnej misce na środku stołu, Twoi goście będą mogli pomóc sobie sami.

Jeśli nie masz rzeżuchy lub nie możesz jej dostać w swoje ręce, możesz użyć rukwi wodnej, którą z łatwością znajdziesz w większości supermarketów

.


Jak przygotować wędzonego pstrąga z chrzanem, burakami i rzeżuchą?

Metoda

  1. Wymieszać chrzan z serem crème fraîche, aby powstała luźna pasta, a następnie doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

  2. Filety z pstrąga przekroić na pół po przekątnej i ułożyć na środku talerza. Na rybie ułożyć mały stosik buraków, a następnie posypać rzeżuchą. Łyżeczka sosu chrzanowego wokół ryby i podawać z kawałkami cytryny na boku, do wyciśnięcia.

Składniki

  • 4 łyżki tartego chrzanu
  • 4 łyżki crème fraîche
  • 4 filety z wędzonego pstrąga
  • 200g ugotowanych buraków (najlepiej nie w occie), przepołowionych, jeśli są duże
  • 2 pudełka rzeżuchy musztardowej, liście odcięte od podstawy
  • 1 cytryna, pokrojona na cząstki, do podania