Pstrąg wędzony z chrzanem, burakami i rzeżuchą przepis
newsletter woman&home
Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.Ten wędzony pstrąg z chrzanem, burakami i rzeżuchą to elegancki sposób na rozpoczęcie przyjęcia (otwiera się w nowej zakładce) - wymaga minimalnego wysiłku, a mimo to jest naprawdę pyszny i stanowi idealne połączenie smaków i faktur. Buraki dodają odrobinę słodyczy, aby przełamać wędzonego pstrąga i ognisty chrzan.
Możesz również podać tę prostą przystawkę z domowymi grzankami - skrop wybrany chleb oliwą z oliwek, dodaj odrobinę soli i pieprzu, a następnie włóż je do piekarnika, aż będą ładne i chrupiące
. Jeśli umieściszje w ładnej misce na środku stołu, Twoi goście będą mogli pomóc sobie sami.
Jeśli nie masz rzeżuchy lub nie możesz jej dostać w swoje ręce, możesz użyć rukwi wodnej, którą z łatwością znajdziesz w większości supermarketów
.
Jak przygotować wędzonego pstrąga z chrzanem, burakami i rzeżuchą?
Metoda
Wymieszać chrzan z serem crème fraîche, aby powstała luźna pasta, a następnie doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Filety z pstrąga przekroić na pół po przekątnej i ułożyć na środku talerza. Na rybie ułożyć mały stosik buraków, a następnie posypać rzeżuchą. Łyżeczka sosu chrzanowego wokół ryby i podawać z kawałkami cytryny na boku, do wyciśnięcia.
Składniki
- 4 łyżki tartego chrzanu
- 4 łyżki crème fraîche
- 4 filety z wędzonego pstrąga
- 200g ugotowanych buraków (najlepiej nie w occie), przepołowionych, jeśli są duże
- 2 pudełka rzeżuchy musztardowej, liście odcięte od podstawy
- 1 cytryna, pokrojona na cząstki, do podania