Sałatka z pszenicy Bulgur z owocami i orzechami Przepis
newsletter woman&home
Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.Metoda
Umieścić bulgur w misce i zalać gorącym bulionem warzywnym na szerokość palca. Przykryć folią i pozostawić na 10 minut, aż bulgur wchłonie cały płyn. Dobrze doprawić.
Wlać sok z granatu do małego rondelka i umieścić na dużym ogniu, aż zredukuje się o połowę. Następnie wymieszaj miód i olej.
W dużej misce wymieszać granat, daktyle, migdały, orzechy włoskie, pistacje i pietruszkę.
Wymieszać bulgur z owocami i orzechami i podawać polany dressingiem.
Składniki
- 350g (12oz) pszenicy bulgur
- 400ml (14fl oz) bulionu warzywnego
- 1 granat, wypestkowany
- 150g (5oz) daktyli, grubo posiekanych
- 75g (3oz) migdałów w płatkach
- 75g (3oz) orzechów włoskich, grubo posiekanych
- 75g (3oz) pistacji, grubo posiekanych
- ½ opakowania świeżej pietruszki, grubo posiekanej
- 3 łyżki miodu
- 100ml (3fl oz) soku z granatów
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Porada dotycząca przygotowania sałatki z pszenicy Bulgur z owocami i
orzechamiMieszaj suszone owoce i orzechy w tym przepisie i eksperymentuj z tym, co masz w szafce!