single

Sałatka z pszenicy Bulgur z owocami i orzechami Przepis

newsletter woman&home

Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.

Metoda

  1. Umieścić bulgur w misce i zalać gorącym bulionem warzywnym na szerokość palca. Przykryć folią i pozostawić na 10 minut, aż bulgur wchłonie cały płyn. Dobrze doprawić.

  2. Wlać sok z granatu do małego rondelka i umieścić na dużym ogniu, aż zredukuje się o połowę. Następnie wymieszaj miód i olej.

  3. W dużej misce wymieszać granat, daktyle, migdały, orzechy włoskie, pistacje i pietruszkę.

  4. Wymieszać bulgur z owocami i orzechami i podawać polany dressingiem.

Składniki

  • 350g (12oz) pszenicy bulgur
  • 400ml (14fl oz) bulionu warzywnego
  • 1 granat, wypestkowany
  • 150g (5oz) daktyli, grubo posiekanych
  • 75g (3oz) migdałów w płatkach
  • 75g (3oz) orzechów włoskich, grubo posiekanych
  • 75g (3oz) pistacji, grubo posiekanych
  • ½ opakowania świeżej pietruszki, grubo posiekanej
  • 3 łyżki miodu
  • 100ml (3fl oz) soku z granatów
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
Porada dotycząca przygotowania sałatki z pszenicy Bulgur z owocami i

orzechamiMieszaj suszone owoce i orzechy w tym przepisie i eksperymentuj z tym, co masz w szafce!