
Sałatka z ryżu z krewetkami i mango Przepis
newsletter woman&home
Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.Metoda
Aby podgrzać ryż, postępować zgodnie z instrukcjami podanymi w opakowaniu.
W dużej misce umieścić krewetki, chili, kolendrę, miętę, skórkę z limonki i sok. Wymieszać mango, ogórek i ryż.
Podawać, skropione słodkim sosem chili.
Składniki
- 250g (9oz) Tilda mikrofalowy ryż Basmati z kokosem i liśćmi limonki
- 150g (5oz) ugotowane i obrane krewetki tygrysie
- ½ czerwonego chili, drobno posiekane
- ¼ paczki świeżej kolendry, grubo posiekanej
- ½ paczki świeżej mięty, liście zebrane
- 1 limonka, otarta i wyciśnięta z soku
- ½ dużego mango, obrane i posiekane
- 100g (4oz) ogórka, przepołowionego i wstążki
- 2 łyżki słodkiego sosu chili
Wskazówki dla przygotowania sałatki ryżowej z krewetkami i mangoUżyj
obieraczki do warzyw, aby uzyskać długie wstążki og
órka.