single

Sałatka z ryżu z krewetkami i mango Przepis

newsletter woman&home

Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.

Metoda

  1. Aby podgrzać ryż, postępować zgodnie z instrukcjami podanymi w opakowaniu.

  2. W dużej misce umieścić krewetki, chili, kolendrę, miętę, skórkę z limonki i sok. Wymieszać mango, ogórek i ryż.

  3. Podawać, skropione słodkim sosem chili.

Składniki

  • 250g (9oz) Tilda mikrofalowy ryż Basmati z kokosem i liśćmi limonki
  • 150g (5oz) ugotowane i obrane krewetki tygrysie
  • ½ czerwonego chili, drobno posiekane
  • ¼ paczki świeżej kolendry, grubo posiekanej
  • ½ paczki świeżej mięty, liście zebrane
  • 1 limonka, otarta i wyciśnięta z soku
  • ½ dużego mango, obrane i posiekane
  • 100g (4oz) ogórka, przepołowionego i wstążki
  • 2 łyżki słodkiego sosu chili
Wskazówki dla przygotowania sałatki ryżowej z krewetkami i mangoUżyj

obieraczki do warzyw, aby uzyskać długie wstążki og

órka.