single

Słodkie Brownie z Kasztanów Przepis

newsletter woman&home

Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.

Składniki

  • 240g obranych, ugotowanych kasztanów
  • 200g brązowego cukru
  • 2 łyżki ekstraktu waniliowego
  • 25ml ciemnego rumu
  • 100g zwykłej mąki
  • 2 średnie jajka, oddzielone
  • 200g niesolonego masła
  • 200g ciemnej czekolady, połamanej

Będziesz potrzebował

  • 20cm kwadratowa forma do pieczenia (głęboka)

Metoda

  1. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni Celsjusza, stopień 3.
  2. Wyłóż głęboką, kwadratową formę do pieczenia o średnicy 20 cm pergaminem do pieczenia.

  3. Posiekaj ugotowane kasztany, włóż je do miski, dodaj połowę cukru, wanilię i rum, dobrze wymieszaj.

  4. Stopniowo wsypać mąkę.

  5. W osobnej misce ubić pianę z białek, aż do uzyskania białej, miękkiej piany.

  6. Delikatnie wymieszaj z pozostałym cukrem, aby uzyskać miękką masę bezową, a następnie wbij żółtka

  7. Roztopić masło i czekoladę w żaroodpornej misce zawieszonej na patelni z wrzącą wodą

  8. Zdjąć z ognia i wmieszać do mieszanki mąki i kasztanów

  9. Wymieszać tę mieszankę z bezą, a następnie nałożyć łyżką całość do formy.

  10. Piec przez 20-25 minut, aż masa będzie twarda w środku

  11. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed pokrojeniem na kwadraty o wymiarach 16x4cm