Słodkie Brownie z Kasztanów Przepis
newsletter woman&home
Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.Składniki
- 240g obranych, ugotowanych kasztanów
- 200g brązowego cukru
- 2 łyżki ekstraktu waniliowego
- 25ml ciemnego rumu
- 100g zwykłej mąki
- 2 średnie jajka, oddzielone
- 200g niesolonego masła
- 200g ciemnej czekolady, połamanej
Będziesz potrzebował
- 20cm kwadratowa forma do pieczenia (głęboka)
Metoda
- Rozgrzej piekarnik do 170 stopni Celsjusza, stopień 3.
Wyłóż głęboką, kwadratową formę do pieczenia o średnicy 20 cm pergaminem do pieczenia.
Posiekaj ugotowane kasztany, włóż je do miski, dodaj połowę cukru, wanilię i rum, dobrze wymieszaj.
Stopniowo wsypać mąkę.
W osobnej misce ubić pianę z białek, aż do uzyskania białej, miękkiej piany.
Delikatnie wymieszaj z pozostałym cukrem, aby uzyskać miękką masę bezową, a następnie wbij żółtka
Roztopić masło i czekoladę w żaroodpornej misce zawieszonej na patelni z wrzącą wodą
Zdjąć z ognia i wmieszać do mieszanki mąki i kasztanów
Wymieszać tę mieszankę z bezą, a następnie nałożyć łyżką całość do formy.
Piec przez 20-25 minut, aż masa będzie twarda w środku
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed pokrojeniem na kwadraty o wymiarach 16x4cm