single

Zupa z marchewki i kolendry Przepis

newsletter woman&home

Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.

Marchewka to superżywność pełna betakarotenu oraz witaminy A i witaminy K, więc ten przepis na zupę marchewkową jest dobry dla Ciebie, a najlepsze jest to, że smakuje też pysznie! Zupa wymaga tylko około 30 minut czasu gotowania, a dzięki prostym składnikom jest bardzo łatwa do wykonania. W tym przepisie, dodaliśmy trochę miodu, aby osłodzić zupę, jak również. Mówi się, że miód jest pokarmem dóbr, i podobnie jak marchewka, jest prawdziwą bombą zdrowia.

Szukasz więcej inspiracji kulinarnych? Mamy mnóstwo innych przepisów na zupy.

JAK ZROBIĆ ZUPĘ Z MARCHWI I KOLENDRY

Metoda

  1. Na dużej patelni delikatnie rozpuścić masło i na wolnym ogniu podsmażyć cebulę, aż zmięknie. Dodać mieloną kolendrę na 1 minutę, a następnie pokrojony seler i marchewkę. Kontynuować gotowanie na delikatnym ogniu przez 10 minut, pod przykryciem, mieszając warzywa od czasu do czasu.
  2. Wlejemy do garnka bulion i doprowadzimy do wrzenia, a następnie będziemy gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż marchew będzie miękka. Pozostawić do lekkiego ostygnięcia, a następnie zmiksować zupę z listkami kolendry i miodem na gładką masę.
  3. Wrócić na patelnię i delikatnie podgrzać, doprawić do smaku, a następnie podawać w głębokich miseczkach udekorowanych podwójną śmietaną i kilkoma listkami kolendry.

Składniki

  • 40g (1 1/2oz) masła
  • 1 duża cebula, obrana i drobno pokrojona
  • 1 łyżka mielonej kolendry
  • 2 selery naciowe, drobno pokrojone
  • 750g (1lb 10oz) marchew, obrana i drobno pokrojona
  • 1 litr (1 3/4 pts) bulionu warzywnego lub z kurczaka
  • Mały pęczek kolendry, grubo posiekany i gałązki do dekoracji
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki podwójnej śmietany