single

Przepis na tajską sałatkę ogórkową

woman&home Newsletter

Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.

Składniki

  • 2 ogórki, obrane
  • 4 dymki lub małe szalotki, cienko pokrojone
  • 100 g (4 uncje) kiełków fasoli
  • 1 łyżka kolendry, grubo posiekana
  • 1 łyżka mięty, grubo posiekana
  • 25 g orzechów nerkowca lub orzeszków ziemnych, prażonych i grubo posiekanych
  • 1 łyżka nasion sezamu, prażonych

Dressing:

  • 3 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 2 czerwone papryczki chilli, pozbawione pestek i drobno posiekane

Metoda

  1. Przekrój ogórka wzdłuż na pół, łyżeczką wydrąż nasiona. Pokroić ukośnie w plastry o grubości 1 cm (1/2 cala). Umieścić w misce razem z cebulą, kiełkami fasoli, kolendrą, miętą i orzechami nerkowca.

  2. Wszystkie składniki dressingu umieścić w misce i wymieszać trzepaczką, aż cukier się rozpuści. Polać ogórka, dobrze wymieszać i posypać sezamem.