single

Przepis na ryż smażony z indykiem

newsletter woman&home

Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.

Sposób

  1. Rozgrzać wok i dodać olej. Dodać warzywa z 3 łyżkami wody i smażyć przez 3 minuty. Dodaj indyka na 2 minuty, a następnie ryż na kolejną minutę.

  2. Wlej sos sojowy, sos chili, sos rybny, ocet i sok z limonki i gotuj przez ostatnią minutę lub dwie, cały czas mieszając, aby upewnić się, że wszystkie składniki są dobrze pokryte smakiem i wszystko jest gorące. Podawać w miseczkach z mżawką oleju sezamowego i cząstkami limonki.

Składniki

  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 1 pęczek cebuli dymki, przycięty i posiekany
  • 75g (3oz) mangusty, przycięte
  • 75g (3oz) groszku cukrowego, oczyszczonego
  • 75g (3oz) petits pois
  • 200g (7oz) gotowanego indyka, rozdartego
  • 250g (9oz) ugotowanego ryżu basmati - musi być zimny (użyliśmy 1 opakowania Tilda Microwaveable Steamed Basmati Rice, ugotowanego i ostudzonego)
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki słodkiego sosu chili
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżka octu japońskiego
  • 1 limonka, wyciśnięta i dodatkowe kawałki limonki
  • 1 łyżka oleju sezamowego