single

Przepis na steki z polędwicy wieprzowej z ziemniakami paprykowymi

woman&home Newsletter

Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.

Steki z polędwicy wieprzowej mogą zyskać na smaku dzięki podaniu z aromatycznym dodatkiem ziemniaków i warzyw.

Ziemniaki zyskują na smaku dzięki pikantnej papryce i kminkowi, co nadaje potrawie smak podobny do gulaszu - w ułamku czasu.

Metoda

  1. Rozgrzać piekarnik do 190C, wentylator 170C, 375F, gaz 5. Umieścić ziemniaki, cebulę, paprykę, czosnek, paprykę, kminek i olej w dużej misce. Doprawić i dobrze wymieszać, aby wszystkie warzywa były dokładnie pokryte przyprawami. Rozłóż na dużej blasze do pieczenia i piecz przez 25-35 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą ugotowane, a warzywa lekko zwęglone, obracając je w połowie pieczenia.
  2. Gdy ziemniaki będą w piekarniku przez 20 minut, zacznij przygotowywać steki wieprzowe. Posmaruj każdy z nich odrobiną oleju i dopraw. Grillować na rozgrzanym grillu przez 3-4 minuty z każdej strony. Umieść steki wieprzowe na ziemniakach w piekarniku na kolejne 5 minut lub do momentu, aż będą ugotowane.
  3. Podzielić wieprzowinę i ziemniaki między cztery ogrzane talerze. Polej ziemniaki odrobiną kwaśnej śmietany, a resztę podawaj osobno.

Składniki

  • 4 steki z polędwicy wieprzowej o wadze 175 g (6 uncji)
  • 550g (1lb 4oz) dużych młodych ziemniaków pokrojonych w grube plastry
  • 2 cebule, przepołowione i każda połówka pokrojona na cztery ćwiartki
  • 2 czerwone papryki, pozbawione nasion i pokrojone w grube paski
  • 4 ząbki czosnku, obrane ze skórki i lekko zmiażdżone
  • 1 ½ łyżeczki papryki
  • 1 łyżeczka kminku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 150 ml (1/4 części) kwaśnej śmietany