single

Przepis na gofry jagodowe z alkoholem

woman&home Newsletter

Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.

Metoda

  1. Umieść jagody i wszystkie ich soki w rondlu z cukrem, wanilią i crème de cassis. Gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, aż owoce się rozmrożą.
  2. Podpiecz gofry, a następnie rozdziel między nie owocową mieszankę. Skropić sosem czekoladowym i posypać cukrem pudrem.

Składniki

  • 500g (1lb 20z) mrożonych jagód mieszanych
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka wanilii
  • 50 ml (2 fl oz) crème de cassis
  • 8 belgijskich wafli maślanych
  • 4 łyżki sosu czekoladowego, do skropienia
  • 1 łyżeczka cukru pudru do posypania
Wskazówka dotycząca przygotowania Boozy Berry WafflesPodawaj

zimne lody z białej czekolady na gorących gofrach i skrop je ciepłymi jagodami

.