Przepis na gofry jagodowe z alkoholem
woman&home Newsletter
Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.Metoda
- Umieść jagody i wszystkie ich soki w rondlu z cukrem, wanilią i crème de cassis. Gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, aż owoce się rozmrożą.
- Podpiecz gofry, a następnie rozdziel między nie owocową mieszankę. Skropić sosem czekoladowym i posypać cukrem pudrem.
Składniki
- 500g (1lb 20z) mrożonych jagód mieszanych
- 4 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka wanilii
- 50 ml (2 fl oz) crème de cassis
- 8 belgijskich wafli maślanych
- 4 łyżki sosu czekoladowego, do skropienia
- 1 łyżeczka cukru pudru do posypania
Wskazówka dotycząca przygotowania Boozy Berry WafflesPodawaj
zimne lody z białej czekolady na gorących gofrach i skrop je ciepłymi jagodami
.