
Przepis na wolno gotowaną wołowinę chilli
woman&home Newsletter
Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.Metoda
Rozgrzej piekarnik do 150 C, wentylator 130 C, 300 F, gaz 2. W dużym naczyniu żaroodpornym smaż stek w połowie oleju partiami, aż będzie równomiernie zrumieniony ze wszystkich stron, a następnie wyjmij łyżką cedzakową i odłóż na bok. Dodać pozostały olej do naczynia i smażyć cebulę, marchew i seler, pod przykryciem, ale od czasu do czasu mieszając, przez 10 do 15 minut, aż będą miękkie.
Dodać czosnek i smażyć przez kolejne dwie minuty do uzyskania aromatu, a następnie dodać pastę chipotle, papryczki chilli, kmin rzymski i laski cynamonu. Włożyć mięso z powrotem na patelnię wraz z pomidorami z puszki, świeżymi pomidorami, koncentratem pomidorowym i bulionem wołowym. Przykryć i wstawić do piekarnika na 3 godziny lub do momentu, gdy mięso będzie miękkie.
Dodaj fasolę na ostatnie pół godziny gotowania, aby ją podgrzać wraz ze startą czekoladą, octem słodowym, brązowym cukrem i przyprawami do smaku. Podawać chili z puszystym ryżem i kwaśną śmietaną lub w ciepłych wrapach z tortilli
Składniki
- 1 kg (2lb 4oz) steku z antrykotu lub spódnicy pokrojonej na duże kawałki
- 4 łyżki oleju
- 2 cebule, obrane i posiekane
- 3 marchewki, obrane i posiekane
- 3 łodygi selera naciowego, posiekane
- 4 ząbki czosnku, obrane i zmiażdżone
- 2 łyżki pasty chipotle
- 3 czerwone papryczki chilli, pozbawione pestek i drobno pokrojone
- 2 łyżki kminu rzymskiego
- 2 laski cynamonu
- 2 puszki 400 g posiekanych pomidorów
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 500 ml bulionu wołowego
- 1 puszka 400 g czarnej fasoli lub fasoli kidney
- 50 g (2 uncje) gorzkiej czekolady startej na tarce
- 2 łyżki octu słodowego
- 2 łyżki brązowego cukru