Łatwa sałatka z makreli, rukoli i ziemniaków Przepis
newsletter woman&home
Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.Metoda
Gotować ziemniaki przez 15-20 minut do miękkości. W międzyczasie zmieszać olej, ocet, musztardę i sok z cytryny.
Odsączyć ziemniaki, przepołowić i wymieszać z dressingiem. Dobrze doprawić i dodać makrelę, kapary i rukolę. Podawać posypane koperkiem i skórką z cytryny.
Składniki
- 500g (1lb 2oz) ziemniaków Charlotte
- 50ml (2fl oz) oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- 25ml (1fl oz) czerwonego octu winnego
- 1/2 łyżki pełnoziarnistej musztardy
- skórka i sok z ½ cytryny
- 250g (9oz) pieprzonej wędzonej makreli, w płatkach
- 2 łyżki kaparów, drobno posiekane
- 50g (2 uncje) liści dzikiej rukoli
- 2 łyżki świeżego koperku, drobno posiekane