
Przepis na tosty z awokado i szynką prosciutto
woman&home Newsletter
Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.Metoda
Rozgrzej patelnię grillową na dużym ogniu. Posmarować chleb na zakwasie 1 łyżką oleju, a następnie smażyć na patelni z obu stron aż do zwęglenia.
Ułożyć na grzankach plasterki awokado i prosciutto, a następnie skropić polewą balsamiczną i pozostałą oliwą. Doprawić czarnym pieprzem do smaku.
Składniki
- 2 kromki chleba na zakwasie
- 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- 1 awokado, obrane, pozbawione pestki i pokrojone w plasterki
- 4 plasterki prosciutto
- 1 ½ łyżki glazury balsamicznej
- szczypta czarnego pieprzu
Wskazówka dotycząca przygotowania tostów z awokado i szynką
prosciuttoPokrojony w plastry bochenek doda tej kanapce przyjemnego wymiaru
.