
Przepis na łososia z imbirem i trawą cytrynową
woman&home Newsletter
Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.Metoda
LCombine the lemongrass, ginger, soy sauce, fish sauce, rice vinegar and chilli sauce, stir and pour over the salmon, encased in foil to form a boat. Marynować w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do nocy.
Rozgrzać piekarnik do 220C, wentylator 200C, 425F, gaz 7. Piec łososia w środkowej części piekarnika przez 20-25 minut, aż będzie ugotowany, ale nie za bardzo łuszczący się. Posyp kolendrą i podawaj natychmiast z kawałkami limonki i sosem teriyaki do polania łyżką lub pozwól łososiowi ostygnąć do temperatury pokojowej przed udekorowaniem. Podawać z makaronem jajecznym skropionym olejem sezamowym.
Składniki
- 2 łodygi trawy cytrynowej, usunięta twarda warstwa zewnętrzna, łodygi zgniecione i drobno posiekane
- 4 x 5 cm (2 cale) kawałki imbiru korzeniowego, obrane i pokrojone w plasterki
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka tajskiego sosu rybnego
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 łyżka słodkiego sosu chili
- 1 cała strona łososia
- garść grubo posiekanej kolendry, cząstki limonki i sos teriyaki (z supermarketów), do podania