single

Przepis na łososia z imbirem i trawą cytrynową

woman&home Newsletter

Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.

Metoda

  1. LCombine the lemongrass, ginger, soy sauce, fish sauce, rice vinegar and chilli sauce, stir and pour over the salmon, encased in foil to form a boat. Marynować w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do nocy.

  2. Rozgrzać piekarnik do 220C, wentylator 200C, 425F, gaz 7. Piec łososia w środkowej części piekarnika przez 20-25 minut, aż będzie ugotowany, ale nie za bardzo łuszczący się. Posyp kolendrą i podawaj natychmiast z kawałkami limonki i sosem teriyaki do polania łyżką lub pozwól łososiowi ostygnąć do temperatury pokojowej przed udekorowaniem. Podawać z makaronem jajecznym skropionym olejem sezamowym.

Składniki

  • 2 łodygi trawy cytrynowej, usunięta twarda warstwa zewnętrzna, łodygi zgniecione i drobno posiekane
  • 4 x 5 cm (2 cale) kawałki imbiru korzeniowego, obrane i pokrojone w plasterki
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka tajskiego sosu rybnego
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżka słodkiego sosu chili
  • 1 cała strona łososia
  • garść grubo posiekanej kolendry, cząstki limonki i sos teriyaki (z supermarketów), do podania