
Przepis na chrupiącą tacę z dorszem
woman&home Newsletter
Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.Metoda
Rozgrzej piekarnik do 200C/180C fan/400F/Gas 6. Umieść dynię piżmową i czerwoną cebulę w naczyniu do pieczenia i skrop oliwą. Przełożyć do piekarnika i piec przez 30 minut.
Polać passatą i posypać pomidorami, ½ tymianku i oliwkami.
Doprawić rybę i oprószyć mąką. Zanurzyć w roztrzepanym jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z pozostałym tymiankiem. Umieść rybę na blasze z passatą, skrop pesto i piecz w piekarniku przez 15-20 minut, aż będzie chrupiąca i ugotowana.
Składniki
- 1 średnia dynia piżmowa, pokrojona na średnie kawałki
- 2 czerwone cebule, pokrojone w cząstki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 500g (1lb 2oz) passaty
- 250 g (9 uncji) pomidorków koktajlowych, przepołowionych
- ½ opakowania świeżego tymianku, listki zebrane
- 100 g (4 uncje) czarnych oliwek
- 4 filety z dorsza (około 600g)
- 50 g (2 uncje) zwykłej mąki
- 1 jajko, lekko ubite
- 75 g (3 uncje) świeżej bułki tartej
- 3 łyżki świeżego pesto
Wskazówka dotycząca przygotowania Crispy Cod Tray BakeŁosoś
może byćrównież dobrym filetem do upieczenia w tej pysznej blaszce
.