Otwarty burger z kurczakiem i chorizo z czosnkowym majonezem Przepis
woman&home Newsletter
Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.Składniki
- 4 piersi z kurczaka z wolnego wybiegu, bez skóry
- 4 łyżeczki suszonego oregano
- 2 łyżeczki wędzonej papryki
- 3 łyżki oleju słonecznikowego
- 4 plastry chorizo
- 2 bułki ciabatta, lekko opieczone
- garść liści rukoli
majonez czosnkowy
- 4 łyżki majonezu (uwielbiamy Delouis Fils, z Sainsbury's i Waitrose)
- 1-2 ząbki czosnku, zmiażdżone (w zależności od smaku)
- pikantne kawałki i gałązki kolendry do podania
Metoda
Lekko spłaszcz piersi kurczaka dłońmi lub wałkiem do ciasta. Umieścić je w misce z oregano, wędzoną papryką i olejem słonecznikowym, wymieszać i doprawić. Rozgrzać patelnię grillową lub grill do wysokiej temperatury i grillować piersi kurczaka przez 5 minut z każdej strony, aż będą ugotowane. Trzymać w cieple podczas grillowania chorizo przez minutę lub dwie z każdej strony.
Wymieszać majonez ze zmiażdżonym czosnkiem, rozprowadzić na ciabatcie z kilkoma liśćmi rukoli, a następnie ułożyć piersi z kurczaka i plastry chorizo i udekorować gałązką kolendry. Podawać z pikantnymi klinami i odrobiną dodatkowego majonezu. Kurczaka można marynować przez noc, aby uzyskać więcej smaku.