single

Przepis na bezę z passiflory i mango

newsletter woman&home

Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.

Metoda

  1. Rozgrzać piekarnik do 150C/130C fan/300F/Gas 2. Wyłożyć formę do robienia bułeczek 30cm x 20cm papierem do pieczenia.

  2. Za pomocą elektrycznej trzepaczki ubij białka na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawaj cukier puder, aż masa będzie sztywna i błyszcząca. Dodaj mąkę kukurydzianą.

  3. Rozłóż bezę równomiernie w przygotowanej formie do bułek szwajcarskich, a następnie przenieś do piekarnika i piecz przez 1 godzinę. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia w formie.

  4. Połóż arkusz papieru tłuszczowego na blacie roboczym i posyp cukrem pudrem. Ostrożnie wyłóż bezę na papier i oderwij arkusz dołączony do jej podstawy. Ostrożnie odwrócić na drugą stronę.

  5. Za pomocą elektrycznej trzepaczki ubij śmietanę do miękkiej piany, a następnie rozprowadź ją na bezie, pozostawiając 1 cm marginesu wokół krawędzi. Rozrzuć mango i owoce męczennicy, a następnie nałóż łyżką miąższ owoców męczennicy.

  6. Zwinąć ostrożnie w roladę, trzymając jeden krótszy koniec bezy najbliżej siebie, używając papieru do smarowania. Posypać cukrem pudrem i posypać suszonym kokosem.

Składniki

  • 5 dużych białek jaj
  • 150g (5oz) cukru pudru
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 25g (1oz) cukru pudru, do posypania
  • 400ml (14fl oz) podwójnej śmietany
  • 175g (6oz) mango, posiekane
  • 4 owoce męczennicy, wyłuskane pestki
  • 10g (¼oz) suszonych kokosów do dekoracji
Porada dotycząca przygotowania bezowej rolady z passiflory i mangoWymieszaj

kilka łyżek rumu

z kremem.