Przepis na tajską sałatkę ogórkową
woman&home Newsletter
Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.Składniki
- 2 ogórki, obrane
- 4 dymki lub małe szalotki, cienko pokrojone
- 100 g (4 uncje) kiełków fasoli
- 1 łyżka kolendry, grubo posiekana
- 1 łyżka mięty, grubo posiekana
- 25 g orzechów nerkowca lub orzeszków ziemnych, prażonych i grubo posiekanych
- 1 łyżka nasion sezamu, prażonych
Dressing:
- 3 łyżki octu ryżowego
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
- 2 czerwone papryczki chilli, pozbawione pestek i drobno posiekane
Metoda
Przekrój ogórka wzdłuż na pół, łyżeczką wydrąż nasiona. Pokroić ukośnie w plastry o grubości 1 cm (1/2 cala). Umieścić w misce razem z cebulą, kiełkami fasoli, kolendrą, miętą i orzechami nerkowca.
Wszystkie składniki dressingu umieścić w misce i wymieszać trzepaczką, aż cukier się rozpuści. Polać ogórka, dobrze wymieszać i posypać sezamem.