Mozzarella z anchois, oliwkami i kaparami na zakwasie przepis
newsletter woman&home
Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.Metoda
Tostować chleb na zakwasie do uzyskania złotego koloru, ale nadal pozostaje miękki w środku. Rozdrobnić mozzarellę na kawałki, rozdzielić na chleb i dodać 4 marynowane filety anchois na każdą kromkę. Wymieszać kapary z oliwkami i oliwą z oliwek, sprawdzić przyprawy i posypać mozzarellę. Podawać natychmiast. Jeśli podajesz jako przekąskę, przekrój kromki na pół.
Składniki
- 4 kromki chleba na zakwasie
- 150g (5oz) mozzarelli bawolej
- 16 marynowanych filetów anchois
- 1 łyżka kaparów
- 8 zielonych oliwek, drobno posiekanych
- 2 łyżki czerwonego octu winnego
- 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin