single

Przepis na sałatkę z buraków i bobu

woman&home Newsletter

Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.

Metoda

  1. Rozgrzej piekarnik do 200C/180C fan/400F/Gas 6. Wrzuć buraki do 1 łyżki oleju i posyp ½ tymianku oraz szczyptą soli i pieprzu. Piecz przez 40-45 minut do miękkości.

  2. W międzyczasie blanszuj bób we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, a następnie odcedź i odłóż strąki.

  3. Wymieszaj oliwę z octem i dodaj buraki, bób, dymkę, pozostały tymianek, mieszankę liści i fetę.

Składniki

  • 500 g surowych buraków, obranych i pokrojonych w małe plasterki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/3 opakowania świeżego tymianku, listki zebrane
  • 250 g (9 uncji) bobu
  • 3 łyżki czerwonego octu winnego
  • 4 cebule dymki, drobno pokrojone
  • 50 g (2 uncje) mieszanych liści bobu
  • 100 g (4 uncje) pokruszonej fety
Wskazówki dotyczące przygotowania sałatki z buraków i
bobuUpewnij się

, że poświęciłeś czas na strąkowanie bobu, ponieważ może on być bardzo twardy i gorzki, jeśli zostanie zjedzony bez strąków

.