single

Przepis na pudding chlebowo-maślany z marmoladą

woman&home Newsletter

Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.

Metoda

  1. Ustaw piekarnik na 180c, wentylator 160c, gaz 4

  2. Posmaruj masłem jedną stronę każdego kawałka chleba, a następnie posmaruj połowę kromek marmoladą. Ułóż na wierzchu pozostałe kromki chleba, tworząc kanapki, przekrój na pół i ułóż w naczyniu do pieczenia. Ubij jajka, mleko, śmietanę, skórkę pomarańczową i cukier razem i polej. Udekorować odrobiną marmolady - zwłaszcza skórką, jeśli ktoś lubi. Umieścić naczynie do pieczenia w blasze do pieczenia wypełnionej do połowy wrzącą wodą.

  3. Piec przez 35-45 minut, aż ciasto nabierze złotobrązowego koloru i stężeje.

Składniki

  • 10 kromek białego chleba
  • 40 g (11/2 uncji) zmiękczonego masła
  • 4 łyżki marmolady pomarańczowej z Sewilli
  • 3 jajka, ubite
  • 250 ml (7 floz) mleka
  • 50 ml podwójnej śmietany
  • starta skórka z 1/2 pomarańczy
  • 3 łyżki złotego cukru pudru