Przepis na pudding chlebowo-maślany z marmoladą
woman&home Newsletter
Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.Metoda
Ustaw piekarnik na 180c, wentylator 160c, gaz 4
Posmaruj masłem jedną stronę każdego kawałka chleba, a następnie posmaruj połowę kromek marmoladą. Ułóż na wierzchu pozostałe kromki chleba, tworząc kanapki, przekrój na pół i ułóż w naczyniu do pieczenia. Ubij jajka, mleko, śmietanę, skórkę pomarańczową i cukier razem i polej. Udekorować odrobiną marmolady - zwłaszcza skórką, jeśli ktoś lubi. Umieścić naczynie do pieczenia w blasze do pieczenia wypełnionej do połowy wrzącą wodą.
Piec przez 35-45 minut, aż ciasto nabierze złotobrązowego koloru i stężeje.
Składniki
- 10 kromek białego chleba
- 40 g (11/2 uncji) zmiękczonego masła
- 4 łyżki marmolady pomarańczowej z Sewilli
- 3 jajka, ubite
- 250 ml (7 floz) mleka
- 50 ml podwójnej śmietany
- starta skórka z 1/2 pomarańczy
- 3 łyżki złotego cukru pudru