single

Sweetcorn Fritters With Yogurt, Avocado And Chilli Recipe

newsletter woman&home

Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail. Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.

Na śniadanie (otwiera się w nowej zakładce) lub długi, leniwy weekendowy brunch nie można pokonać frytek ze słodkiej kukurydzy. Chrupiące i złociste na zewnątrz, a słodkie i miękkie w środku, spełniają wszystkie wymagania smakowe i teksturowe, zapewniając smaczny początek dnia.

My dodaliśmy do nich awokado dla zdrowego tłuszczu i kilka kawałków drobno pokrojonego chili dla pikantnego kopa, który pomoże pobudzić Twój metabolizm już z samego rana, dzięki czemu będziesz czuć się świetnie przez cały ranek aż do lunchu. Te urocze frytki ze słodkiej kukurydzy dobrze się odgrzewają, więc są idealne, jeśli masz gości. Wystarczy przygotować je wcześniej, a następnie delikatnie podgrzać na patelni, gdy będziesz gotowy do podania.

JAK ZROBIĆ SŁODKIE PLACKI Z KUKURYDZY Z JOGURTEM, AWOKADO I CHILI

Składniki

  • 525 g mrożonej kukurydzy cukrowej, rozmrożonej
  • 2 jajka z wolnego wybiegu
  • 125g zwykłej mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 czerwona cebula, obrana i drobno posiekana
  • 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry
  • odrobina oleju do smażenia

Do podania:

  • 100g 0% jogurtu greckiego
  • 2 awokado, posiekane
  • 2 czerwone chilli, posiekane
  • świeża kolendra i cząstki limonki

Metoda

  1. Połowę kukurydzy umieścić w blenderze z jajkami, mąką i proszkiem do pieczenia. Zrobić purée, przełożyć do miski i dodać resztę kukurydzy, czerwoną cebulę i kolendrę. Dobrze doprawić.

  2. Aby ugotować, podgrzej odrobinę oleju na nieprzywierającej patelni i smaż chochle mieszanki w partiach na średnim ogniu, aż lekko się zrumienią z obu stron. Trzymać w cieple, aż wszystkie będą ugotowane. Dodaj jogurt, awokado, chili i kolendrę. Podawać z wyciśniętą limonką.