Przepis na hiszpańskie nadziewane pomidory
woman&home Newsletter
Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.Metoda
Zdejmij pomidory z winorośli, pozostawiając nienaruszone szypułki. Użyj małego ostrego noża, aby usunąć wierzchołki, a następnie wyjmij wnętrze łyżeczką i zachowaj.
Zmiksuj paprykę, czosnek, chili i natkę pietruszki w robocie kuchennym, aż składniki będą grubo posiekane. Dodać pulpę pomidorową wraz ze 100 ml (4 fl oz) oleju i ponownie zmiksować, aż mieszanina stanie się dość płynna. Wlać płyn do ryżu w misce, doprawić, wymieszać i odstawić na 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodać orzeszki piniowe. Rozgrzać piekarnik do 200 C, 180 C z termoobiegiem, 400 F, gaz 6.
Napełnij pomidory mieszanką ryżową - nie przepełniaj ich, ale dodaj tyle płynu, ile możesz. Nałożyć pokrywki na pomidory, przenieść do naczynia do pieczenia, skropić pozostałym olejem i piec przez około 45 minut, aż ryż będzie ugotowany. Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z zieloną sałatą i chrupiącym pieczywem.
Składniki
- 12 jędrnych, średnich pomidorów z winorośli
- ½ małej zielonej papryki, pozbawionej nasion, z usuniętą skórką i drobno posiekanej
- 6 ząbków czosnku, obranych i grubo posiekanych
- szczypta suszonych płatków chili
- garść natki pietruszki, same liście
- 130 ml (4½ uncji) oliwy z oliwek
- 75 g (3 uncje) ryżu do paelli lub risotto
- 40 g (1½ uncji) prażonych orzeszków piniowych