single

Przepis na hiszpańskie nadziewane pomidory

woman&home Newsletter

Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.

Metoda

  1. Zdejmij pomidory z winorośli, pozostawiając nienaruszone szypułki. Użyj małego ostrego noża, aby usunąć wierzchołki, a następnie wyjmij wnętrze łyżeczką i zachowaj.

  2. Zmiksuj paprykę, czosnek, chili i natkę pietruszki w robocie kuchennym, aż składniki będą grubo posiekane. Dodać pulpę pomidorową wraz ze 100 ml (4 fl oz) oleju i ponownie zmiksować, aż mieszanina stanie się dość płynna. Wlać płyn do ryżu w misce, doprawić, wymieszać i odstawić na 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodać orzeszki piniowe. Rozgrzać piekarnik do 200 C, 180 C z termoobiegiem, 400 F, gaz 6.

  3. Napełnij pomidory mieszanką ryżową - nie przepełniaj ich, ale dodaj tyle płynu, ile możesz. Nałożyć pokrywki na pomidory, przenieść do naczynia do pieczenia, skropić pozostałym olejem i piec przez około 45 minut, aż ryż będzie ugotowany. Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z zieloną sałatą i chrupiącym pieczywem.

Składniki

  • 12 jędrnych, średnich pomidorów z winorośli
  • ½ małej zielonej papryki, pozbawionej nasion, z usuniętą skórką i drobno posiekanej
  • 6 ząbków czosnku, obranych i grubo posiekanych
  • szczypta suszonych płatków chili
  • garść natki pietruszki, same liście
  • 130 ml (4½ uncji) oliwy z oliwek
  • 75 g (3 uncje) ryżu do paelli lub risotto
  • 40 g (1½ uncji) prażonych orzeszków piniowych