single

Burgery wieprzowe z kolendrą i trawą cytrynową z sałatką z rukoli i papai Przepis

newsletter woman&home

Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.

Składniki

  • 1 duża cebula, grubo posiekana
  • 90g pęczek kolendry, łącznie z łodygami
  • 1 duży ząbek czosnku, grubo posiekany
  • 1 czerwone chili, pozbawione pestek i grubo posiekane
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • skórka z 2 limonek, sok z 1
  • 1kg (2lb 4oz) brytyjskiego mięsa wieprzowego
  • 12 łyżek bułki tartej
  • 1 łyżka oleju

dla sałatki

  • 2 papaje, obrane, pozbawione pestek i pokrojone w plasterki
  • sok z 2 limonek
  • 75g (3oz) rukoli

Metoda

  1. Aby przygotować burgery, ubić cebulę, kolendrę, czosnek, chilli, ocet, sos rybny, sos sojowy i skórkę z limonki w robocie kuchennym, aby uzyskać gładką pastę. Wymieszaj pastę z mielonym mięsem wieprzowym, bułką tartą i 1 łyżeczką soli.

  2. Rozgrzać piekarnik do 200C, 180C fan, 400F, gaz 6. Podzielić mieszankę wieprzową na 8 placków. Na dużej patelni rozgrzej olej i usmaż placki na złoty kolor z obu stron, a następnie przełóż na blachę do pieczenia. Piec w piekarniku przez 15 minut.

  3. Aby przygotować sałatkę, połącz papaje z sokiem z limonki i odrobiną soli, i pozwól im się nasycić podczas gotowania burgerów. Tuż przed podaniem przełożyć rukolę i sprawdzić przyprawy. Podawać razem z burgerami.

Top Tip for making Coriander and Lemongrass Pork Burgers with Rocket and Papaya SaladWhy

not make double the quantity and freeze half for another time? Rozmrażaj w lodówce przez 24 godziny, a następnie przygotuj jak wyżej.