Burgery wieprzowe z kolendrą i trawą cytrynową z sałatką z rukoli i papai Przepis
newsletter woman&home
Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.Składniki
- 1 duża cebula, grubo posiekana
- 90g pęczek kolendry, łącznie z łodygami
- 1 duży ząbek czosnku, grubo posiekany
- 1 czerwone chili, pozbawione pestek i grubo posiekane
- 2 łyżki octu ryżowego
- 2 łyżki sosu rybnego
- 1 łyżka sosu sojowego
- skórka z 2 limonek, sok z 1
- 1kg (2lb 4oz) brytyjskiego mięsa wieprzowego
- 12 łyżek bułki tartej
- 1 łyżka oleju
dla sałatki
- 2 papaje, obrane, pozbawione pestek i pokrojone w plasterki
- sok z 2 limonek
- 75g (3oz) rukoli
Metoda
Aby przygotować burgery, ubić cebulę, kolendrę, czosnek, chilli, ocet, sos rybny, sos sojowy i skórkę z limonki w robocie kuchennym, aby uzyskać gładką pastę. Wymieszaj pastę z mielonym mięsem wieprzowym, bułką tartą i 1 łyżeczką soli.
Rozgrzać piekarnik do 200C, 180C fan, 400F, gaz 6. Podzielić mieszankę wieprzową na 8 placków. Na dużej patelni rozgrzej olej i usmaż placki na złoty kolor z obu stron, a następnie przełóż na blachę do pieczenia. Piec w piekarniku przez 15 minut.
Aby przygotować sałatkę, połącz papaje z sokiem z limonki i odrobiną soli, i pozwól im się nasycić podczas gotowania burgerów. Tuż przed podaniem przełożyć rukolę i sprawdzić przyprawy. Podawać razem z burgerami.
Top Tip for making Coriander and Lemongrass Pork Burgers with Rocket and Papaya SaladWhy
not make double the quantity and freeze half for another time? Rozmrażaj w lodówce przez 24 godziny, a następnie przygotuj jak wyżej.