single

Przepis Rachel Khoo na terrine forestière

woman&home Newsletter

Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.

Metoda

  1. Rozgrzej piekarnik do 160°C i wyłóż papierem do pieczenia dwie foremki o pojemności 250 g*.

  2. Ostrożnie oczyść grzyby papierowym ręcznikiem lub pędzelkiem, a następnie z grubsza posiekaj te, które są duże, aby wszystkie były mniej więcej tej samej wielkości. Roztop masło na dużej patelni i dodaj szalotki oraz czosnek. Gdy szalotka zacznie brązowieć, dodać grzyby i smażyć przez dobre 10 minut, aż puszczą wszystkie soki (jeśli patelnia jest zbyt mała, aby usmażyć wszystkie za jednym razem, smażyć partiami).

  3. W międzyczasie ubić jajka w misce z crème fraîche i musztardą. Dodać gałkę muszkatołową i natkę pietruszki oraz doprawić solą i pieprzem.

  4. Wyjmij ugotowaną mieszankę grzybów z patelni łyżką cedzakową (aby odsączyć płyn) i podziel między przygotowane formy. Wlać mieszankę crème fraîche na grzyby i piec przez około 15 minut lub do zastygnięcia. Przed pokrojeniem pozostawić do ostygnięcia. Najlepiej podawać w temperaturze pokojowej.

Składniki

  • 450 g mieszanki grzybów
  • 2 kostki masła
  • 2 szalotki, drobno posiekane
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone na pastę
  • 4 jajka
  • 250 g crème fraîche
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • Szczypta gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Sól i pieprz