Chrupiąca sałatka z pancettą i orzechami laskowymi i ciepłym dressingiem balsamicznym Przepis
woman&home Newsletter
Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.Składniki na
sałatkę
- 100 g (4 uncje) pokrojonej w kostkę pancetty
- 2 łyżki orzechów laskowych, prażonych i posiekanych
- 1 ostre zielone jabłko, pokrojone w plasterki
- 2 łyżki suszonych wiśni, grubo posiekanych
- 150 g (5 uncji) mieszanki liści sałaty dla dzieci
- mały pęczek szczypiorku, posiekany
dressing
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 1 szalotka, drobno posiekana
- 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- ½ łyżeczki cukru
Metoda
Na patelni usmażyć pancettę na złoty kolor, a następnie wyjąć łyżką cedzakową, odsączyć na papierze kuchennym, ale nie czyścić patelni.
W dużej misce wymieszać pancettę z pozostałymi składnikami sałatki.
Delikatnie podgrzej używaną patelnię i dodaj balsamiczny i szalotkę do deglasowania przez 30 sekund. Dodać olej i cukier, a następnie skropić sałatkę ciepłym dressingiem i natychmiast podawać.
Wskazówka dotycząca przygotowania sałatki z chrupiącą
pancettą
i orzechami laskowymi i ciep
łym dressingiem balsamicznymW sezonie dosałatki można dodać piersi z bażanta, smażąc je na patelni zamiast pancetty przez 4-5 minut z każdej strony lub do momentu, aż będą ugotowane
.