Skrzydełka z kurczaka z klonem i cayenne i kukurydzą na kolbie Przepis
woman&home Newsletter
Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.Metoda
Rozgrzać piekarnik do 220 C, 200 C (termoobieg), 425 F, gaz 7. Wymieszać skrzydełka kurczaka z syropem klonowym, olejem cayenne i olejem słonecznikowym i marynować przez pół godziny. Wyłóż dużą formę do pieczenia folią (podziękujesz nam, gdy przyjdzie czas na zmywanie) i rozłóż na niej piersi z kurczaka, polewając nadmiarem marynaty. Dobrze doprawić i piec przez około 40 minut, poruszając nimi co jakiś czas, aby były równomiernie lepkie, zwęglone i ugotowane.
W międzyczasie umieść kolby kukurydzy we wrzącej wodzie na 5-7 minut, aż będą intensywnie żółte i napęczniałe. Odcedzić i podawać razem ze skrzydełkami kurczaka polanymi masłem, z kawałkami limonki na boku i mnóstwem serwetek!
Składniki
- 16 skrzydełek z kurczaka z wolnego wybiegu
- 200 ml (4 fl oz) syropu klonowego
- 2 łyżki-1 łyżka pieprzu cayenne (do smaku)
- 100 ml oleju słonecznikowego
- 4 kolby kukurydzy
- 50 g (2 uncje) masła
- cząstki limonki do wyciśnięcia