
Łosoś i przegrzebek Ceviche Przepis
newsletter woman&home
Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.Składniki
- sok z 3 limonek
- sok z 3 cytryn
- sok z 1 pomarańczy
- ½ czerwonej cebuli, drobno pokrojonej w kostkę
- ½-1 czerwone chili, pozbawione pestek i drobno pokrojone
- 1 łyżka cukru pudru
- 4 przegrzebki królewskie, pozbawione ikry i drobno pokrojone
- 300g (10oz) filet z łososia, pozbawiony skóry i drobno pokrojony
- 1 awokado, pokrojone na kawałki o grubości 1 cm (½ cala)
- 150g (5oz) pomidorków koktajlowych, pokrojonych w ćwiartki
- duża garść kolendry, grubo posiekana
będziesz potrzebował
- duże, płytkie naczynie
Metoda
Wymieszaj soki z cytrusów, cebulę, chili, cukier i szczyptę soli morskiej. Pozostaw na 1 godzinę, a następnie spróbuj i dostosuj słodycz i przyprawy, jeśli to konieczne.
Polać owoce morza dressingiem cytrusowym. Przykryć folią i pozostawić do zamarynowania na 1 godzinę w lodówce, aż ryba i przegrzebki staną się nieprzezroczyste.
Połączyć awokado, pomidory i kolendrę z owocami morza. Łyżką cedzakową wyjąć rybę z soku cytrusowego i natychmiast podawać. Podawać z chrupiącym chlebem i zieloną sałatą.
Główna wskazówka dotycząca przyrządzania Ceviche z łososia i przegrzebkówChociaż
kwas "gotuje" rybę, niezwykle ważne jest, zarówno dla bezpieczeństwa, jak i dla smaku, aby ryba była bardzo świeża - powinna pachnieć czysto, bez rybnego zapachu
.