single

Łosoś i przegrzebek Ceviche Przepis

newsletter woman&home

Zapisz się na nasz bezpłatny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości królewskie i rozrywkowe, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne poradniki dotyczące zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future Otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zapisanie się do . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Proszę odświeżyć stronę i spróbować ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Warunkami umowy (otwiera się w nowej zakładce ) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej zakładce) oraz masz ukończone 16 lat.

Składniki

  • sok z 3 limonek
  • sok z 3 cytryn
  • sok z 1 pomarańczy
  • ½ czerwonej cebuli, drobno pokrojonej w kostkę
  • ½-1 czerwone chili, pozbawione pestek i drobno pokrojone
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 4 przegrzebki królewskie, pozbawione ikry i drobno pokrojone
  • 300g (10oz) filet z łososia, pozbawiony skóry i drobno pokrojony
  • 1 awokado, pokrojone na kawałki o grubości 1 cm (½ cala)
  • 150g (5oz) pomidorków koktajlowych, pokrojonych w ćwiartki
  • duża garść kolendry, grubo posiekana

będziesz potrzebował

  • duże, płytkie naczynie

Metoda

  1. Wymieszaj soki z cytrusów, cebulę, chili, cukier i szczyptę soli morskiej. Pozostaw na 1 godzinę, a następnie spróbuj i dostosuj słodycz i przyprawy, jeśli to konieczne.

  2. Polać owoce morza dressingiem cytrusowym. Przykryć folią i pozostawić do zamarynowania na 1 godzinę w lodówce, aż ryba i przegrzebki staną się nieprzezroczyste.

  3. Połączyć awokado, pomidory i kolendrę z owocami morza. Łyżką cedzakową wyjąć rybę z soku cytrusowego i natychmiast podawać. Podawać z chrupiącym chlebem i zieloną sałatą.

Główna wskazówka dotycząca przyrządzania Ceviche z łososia i przegrzebkówChociaż

kwas "gotuje" rybę, niezwykle ważne jest, zarówno dla bezpieczeństwa, jak i dla smaku, aby ryba była bardzo świeża - powinna pachnieć czysto, bez rybnego zapachu

.