Przepis na sałatkę z ogórków z fetą, czarnymi oliwkami i miętą
woman&home Newsletter
Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.Metoda
Przyciąć końce ogórka, przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć nasiona łyżeczką i pokroić na 1 cm kawałki. Umieścić w misce razem z cebulą, oliwkami chili i miętą. Polać oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, dobrze wymieszać, a następnie pokruszyć ser feta. Podawać schłodzone.
Składniki
- 1 duży lub 2 małe ogórki
- 1 mała czerwona cebula, przepołowiona i pokrojona w cienkie plasterki
- 1 czerwone chili, pozbawione pestek i drobno pokrojone
- 12 czarnych oliwek, przepołowionych
- 1 łyżka mięty, grubo posiekana
- 60 ml oliwy z oliwek
- Sok z ½ cytryny
- 150 g (5 uncji) sera feta
Wskazówki dotyczące przygotowania sałatki z ogórków z fetą, czarnymi oliwkami i m
iętąMożesz naciąćzewnętrzną stronę ogórka widelcem wzdłuż jego długości lub obrać go, jeśli wolisz
.