single

Przepis na sałatkę z polędwiczek wieprzowych z sosem tabasco

woman&home Newsletter

Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.

Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorów

Dziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.

Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.

Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.

Składniki na

sałatkę

  • 2 łyżki sosu chipotle, my lubimy Discovery
  • 2 łyżki ciemnobrązowego cukru muscadavo
  • 2 łyżki oleju
  • 400 g (14 uncji) polędwicy wieprzowej, pokrojonej w paski
  • 2 sałaty baby gem, pokrojone na ćwiartki
  • 200 g (4 uncje) pomidorków koktajlowych, przepołowionych
  • 1 x 400 g puszki czarnej fasoli lub czerwonej fasoli kidney, odsączonej i opłukanej
  • 1 małe dojrzałe awokado, obrane, pozbawione pestki i pokrojone w plasterki
  • mały pęczek kolendry, grubo posiekany

dressing

  • 2 limonki, wyciśnięte i dodatkowe cząstki
  • ½ łyżeczki Tabasco, w zależności od stopnia ostrości
  • 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 łyżka rzadkiego miodu

Metoda

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 C, 160 C z termoobiegiem, 350 F, gaz 4. Połącz sos chipotle, cukier i olej, aby uzyskać ciemną pastę, a następnie posmaruj nią wieprzowinę, umieść w brytfannie i piecz przez 25 do 30 minut.

  2. Podzielić sałatę, pomidory, fasolę i awokado między dwa talerze. W małej miseczce wymieszać wszystkie składniki dressingu i doprawić.

  3. Po ugotowaniu wieprzowinę pokroić w 1 cm plastry i wymieszać soki z gotowania chipotle z dressingiem. Dodaj wieprzowinę do sałatek, posyp kolendrą, skrop dressingiem i podawaj z dodatkowymi kawałkami limonki.

Wskazówka dotycząca przygotowania sałatki z polędwiczek wieprzowych z sosem

tabascoUgotowaną wieprzowinę zawiń w tortille z mąki, posyp posiekaną kolendrą, pieczoną czerwoną papryką i skrop kwaśną śmietaną, aby uzyskać pyszny lunch w podróży

.