
Przepis na sałatkę z polędwiczek wieprzowych z sosem tabasco
woman&home Newsletter
Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.Składniki na
sałatkę
- 2 łyżki sosu chipotle, my lubimy Discovery
- 2 łyżki ciemnobrązowego cukru muscadavo
- 2 łyżki oleju
- 400 g (14 uncji) polędwicy wieprzowej, pokrojonej w paski
- 2 sałaty baby gem, pokrojone na ćwiartki
- 200 g (4 uncje) pomidorków koktajlowych, przepołowionych
- 1 x 400 g puszki czarnej fasoli lub czerwonej fasoli kidney, odsączonej i opłukanej
- 1 małe dojrzałe awokado, obrane, pozbawione pestki i pokrojone w plasterki
- mały pęczek kolendry, grubo posiekany
dressing
- 2 limonki, wyciśnięte i dodatkowe cząstki
- ½ łyżeczki Tabasco, w zależności od stopnia ostrości
- 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- ¼ łyżeczki soli
- 1 łyżka rzadkiego miodu
Metoda
Rozgrzej piekarnik do 180 C, 160 C z termoobiegiem, 350 F, gaz 4. Połącz sos chipotle, cukier i olej, aby uzyskać ciemną pastę, a następnie posmaruj nią wieprzowinę, umieść w brytfannie i piecz przez 25 do 30 minut.
Podzielić sałatę, pomidory, fasolę i awokado między dwa talerze. W małej miseczce wymieszać wszystkie składniki dressingu i doprawić.
Po ugotowaniu wieprzowinę pokroić w 1 cm plastry i wymieszać soki z gotowania chipotle z dressingiem. Dodaj wieprzowinę do sałatek, posyp kolendrą, skrop dressingiem i podawaj z dodatkowymi kawałkami limonki.
Wskazówka dotycząca przygotowania sałatki z polędwiczek wieprzowych z sosem
tabascoUgotowaną wieprzowinę zawiń w tortille z mąki, posyp posiekaną kolendrą, pieczoną czerwoną papryką i skrop kwaśną śmietaną, aby uzyskać pyszny lunch w podróży
.